Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

‘De namiddag van het Christendom’ (1/8)

21 september - 19:30 tot 21:30

In de eerste jaren van 2000 was het een begrip in onze regio: de Betuwse
Leergang. Diverse predikanten en pastores hadden de handen ineen
geslagen en boden een regionale serie lezingen aan, waarbij de diverse
kerkgebouwen bij toerbeurt als ontmoetingsplek fungeerden.
Komend najaar wordt een doorstart gemaakt, georganiseerd door de
predikanten van de protestantse gemeenten Culemborg, Beesd, Rhenoy, Gellicum, Deil en Enspijk, Burmalsen en Tricht, respectievelijk ds. Wilko Nijkamp, ds. Joline van Poppel, ds. Wim Dekker, ds. Henk van Kapel en ds. Henk Fonteijn.

Deze leergang omvat acht avonden, vier in het najaar en vier in het voorjaar. Thema voor deze leergang is het recente boek van de Tsjechische priester/ filosoof Tomas Halik: De namiddag van het christendom’

In dit boek wordt diep ingegaan op de hedendaagse situatie van de christelijke kerk in – vooral – West-Europa. Halik is van mening dat de crisis waarvan we getuige zijn, nodig is om tot een volwassen christendom te komen, een christendom dat ontwaakt is uit de geestelijke sluimer en zelfgenoegzaamheid en nu pas werkelijk aan haar roeping in deze wereld toekomt. ‘Namiddag’ is daarbij niet op te vatten als ‘vijf voor twaalf’, maar als de vooravond van de nieuwe dag, die immers volgens de Bijbelse telling in de avond begint. Halik wil juist een hoopvolle boodschap brengen. Hij besluit zijn boek met de woorden: “Laten we niet het moment missen waarop de eerste ster aan de avondhemel verschijnt”

Aan de deelnemers wordt een bijdrage van 5 euro per avond gevraagd voor koffie, thee en verwarming, op de avond zelf contant te voldoen. Iedere deelnemer is zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van het boek.

Aanmeldingen vanaf heden bij: ds. Henk Fonteijn,
henkfonteyn@gmail.com of via WhatsApp: 0614230579

 

‘De namiddag van het Christendom’ (1/8)

Gegevens

Datum:
21 september
Tijd:
19:30 tot 21:30
Evenement Categorie:

Binnenkort in de gemeente: