Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thema-avond “De ziel” (2/3)

13 januari - 19:30 tot 22:00

Door het jaar heen zullen drie avonden plaatsvinden rondom het thema ‘De ziel’. Eén avond met muziek, één avond met film en één avond met een spreker. Op verschillende manieren zoeken we naar de betekenis van de ziel en van bezieling.
Op deze tweede thema-avond kijken we met elkaar naar de film ‘Soul’ (2020). ‘Soul’ is een animatiefilm en vertelt het verhaal van Joe Gardner, een muziekdocent aan een middelbare school in New York. Hij krijgt de kans van zijn leven als hij mag optreden in de bekendste jazzclub van de stad. Maar Joe verlaat onderweg naar zijn optreden de straten van New York City voor het ‘Hiervoormaals’, een wonderlijke plek waar personen een eigen persoonlijkheid krijgen, hun eigenaardigheden vormen en waar persoonlijke interesses ontstaan voordat zij kunnen ‘aarden’.
‘Soul’ is een film voor jong en oud(er). Pixar is niet vies van het stellen van grote levensvragen in hun films: waar komen onze emoties vandaan? Wat doet ons speelgoed wanneer wij niet thuis zijn? In hun beste films maken ze volwassen, bijna filosofische thema’s voor hen behapbaar en pikken de grote mensen in de zaal ook een hartverwarmend lesje mee.

Met deze film laat Pixar ons nadenken over wat er gebeurt na de dood en wat de zin van het leven nou eigenlijk is. Ondanks dat dit geen makkelijke vraagstukken zijn, slaagt de film erin om een muzikaal wonder neer te zetten.
Datum: Vrijdagavond 13 januari
Tijd:Ontvangst 19.00 uur met koffie/thee/limonade
Film van 19.30 – 21.15 uur
Van 21.15 – 22.00 uur de gelegenheid elkaar te ontmoeten en door te praten over de film onder het genot van een drankje
Locatie: Kerkzaal St. Pieterskerk
Kosten:Voor de consumpties wordt een vrijwillige bijdrage in de giftenbus gevraagd

Thema-avond “De ziel” (2/3)

Gegevens

Datum:
13 januari
Tijd:
19:30 tot 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kerkzaal in de St. Pieterskerk
Voorstraat 90
Beesd, Nederland

Binnenkort in de gemeente: