over de onmisbaarheid van een zingende gemeente

Waarom is geloven en godsdienst zo onlosmakelijk verbonden met zang en muziek, waarom zingen we in de kerk  en soms helaas alleen nog maar in de kerk? Wat gebeurt er met ons, als we zingen:  met ons lijf, met ons hoofd, met ons hart?  De stem is het enige menselijke instrument dat we allemaal kunnen bespelen, maar ook dat gaat niet vanzelf.
Het vaak vanzelfsprekende van ons zingen kan veranderen in een bewust gebruik van dit instrument, ook tot onze eigen vreugde.

Aan de hand van een aantal liedteksten van zijn hand zal ds. Sytze de Vries ons mogelijke antwoorden aanreiken: liederen uit het liedboek en uit zijn beide bundels “Het liefste lied van overzee” waarin vertalingen van de bekendste en grootste Engelse hymnen.

Sytze de Vries was o.a. predikant van de Oude Kerk in Amsterdam, is / was bekend van NCRV en IKON radio en TV, en van zijn liederen, gedichten en liturgische teksten. In het Nieuwe Liedboek – Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk – staan meer dan 100 teksten van zijn hand.

Deze avond is er de mogelijkheid door hem gesigneerde boeken te kopen.

Plaats: Kerkzaal
Aanvang: 20.00 uur

Klik hier voor foto’s gemaakt tijdens deze activiteit.

Dinsdag 30 oktober – Zang en muziek