Kindernevendienst

Voor de kinderen van groep 1 t/m groep 8 van de basisschool is er kindernevendienst.
Ben je 4 jaar geworden, dan word je extra welkom geheten.
Ben je 12 jaar en ga je naar de middelbare school, dan neem je in de ‘overstapdienst’ – kort voor de zomervakantie – afscheid en ga je naar de Tienerkerk.
Zowel het begin als het einde van de kindernevendienstperiode krijgt een feestelijk tintje! Iedere week mag een ‘zondagskind’ – aan het licht van de Paaskaars – de kaars aansteken die wordt meegenomen naar de eigen dienst. We hebben een enthousiast team dat de Bijbelverhalen vertelt uit ‘Kind op Zondag’ of een zelf gekozen kinderbijbel en vaak maken we mooie creatieve verwerkingen.
Op Palmzondag maken de kinderen een palmpasenstok: er is een rondgang door de kerk en daarna gaan we in optocht met elkaar naar woon- zorgcentrum ‘Lingehof’ We hebben mooie samenkomsten in de Tentviering op het Dorpsplein, bij de Openluchtviering op landgoed Mariënwaerdt, op de Startzondag maken we het extra feestelijk en het hoogtepunt is het kinderkerstfeest!
Bij een doopdienst geven we de dopelingen een klein aandenken namens de kindernevendienst. Wordt de Maaltijd van de Heer gevierd, dan mogen de kinderen daaraan deelnemen. Groot en klein zijn welkom aan de tafel van de Heer!! In de kindernevendienst wordt verteld over de achtergrond en symboliek van Brood en Beker. Heb je vragen over de kindernevendienst, laat het even weten. Voorzitter is: mw. Arine van de Water (tel. 681588) Wij vinden het leuk als JIJ !!! meedoet.
Hopelijk tot ziens!