Op 6 februari jl. deden we opnieuw mee aan Sirkelslag:
inmiddels een bekende term in het jeugdwerk van de kerk. We gingen de strijd aan tegen honderden gemeenten in heel Nederland. Andere jaren scoorden we altijd erg hoog, dit jaar was dat minder. We eindigden op een 375e plaats.
Tsja …
Een troost was dat we daarmee toch altijd ruim 250 plaatsen onder ons lieten, maar om nu in één jaar meer dan 300 plaatsen te zakken … hhmmmmm.

Dit jaar ging Sirkelslag over de kledingindustrie in India. Een confronterend thema: wij die de mooiste en meest vlotte kleding (kunnen) dragen die we willen en anderzijds de kinderen in India die voor ons 18 uur per dag in de fabrieken werken … bijna voor nop … Pijnlijk om je dat te beseffen. Eén van de opdrachten was om van plastic zakken voor elkaar een kledingstuk te maken. U ziet daarvan een mooie foto. Het eindspel was het organiseren van een veiling, ten bate van ‘Kinderen in de Knel’ in India.
Alle jeugdgroepen van Nederland moesten daaraan meedoen.

Het spel kwam moeizaam op gang, was ook best lastig maarrrr … als je dan bedenkt dat onze ‘Feestbeesd/ten’ bijna €500,- bijdroegen aan het totaalbedrag van €45000,- (door 6000 jongeren ‘bijeengesprokkeld’), dan is dat toch prachtig?!

Wat een prachtig resultaat!!

Nora, Frits, Vita, Annamarije, Willianna, Jan Willem, Nynke, Julian, Esther … hartstikke leuk dat jullie er wéér waren: dank voor de gezellige avond en dank voor jullie ‘bijdrage’ … letterlijk en figuurlijk aan het goede doel!!