Wat is Tienerkerk?

Tienerkerk is het vervolg op de kindernevendienst. Zoals de naam al verklapt: het is een speciale bijeenkomst voor (en door) Tieners in de leeftijd van 12 tot 16/17 jaar (middelbare school leeftijd). Seizoen 2020/2021 zal een uitdagend en spannend seizoen worden gezien de situatie met COVID 19. We zullen wellicht nieuwe vormen gaan uitproberen en hopen dat jullie er weer bij zijn!

De bijeenkomsten worden om toerbeurt in Rumpt en Beesd gehouden in een eigen ruimte waar we tijdens kerktijd een eigen “viering” hebben. Die viering kan heel divers zijn. Aan de hand van hedendaagse onderwerpen proberen wij een verbinding te leggen met het geloof en/of de Bijbel. Dat doen we via een gesprek, maar ook via (samen)spel en niet te vergeten: met veel humor.

Er zitten er een paar vaste onderdelen in een Tienerkerk, maar de inhoud verschilt per zondag. Een vast onderdeel is bijvoorbeeld: De Roos, De Knuffel en Het Goede Doel. De roos gaat als bloemengroet naar een volwassene als teken dat aan hem / haar gedacht wordt bij ziekte, tegenslag of verdriet of juist om in blijdschap te delen. De knuffel gaat om dezelfde reden naar een niet volwassene. Iedere bijeenkomst is er collecte voor Het Goede Doel waar we een heel seizoen voor sparen. Het doel wordt door jullie zelf bedacht en aan het eind van het seizoen is er een speciale actie om extra geld op te halen.

Wij kijken uit naar een nieuw seizoen met jullie en hopen dat jullie
weer naar de Tienerkerk komen om daar jullie gezelligheid, talenten
en wijsheid met elkaar te delen. Samen maken we er e en mooie tijd
van!

Zet deze data voor Tienerkerk alvast in je agenda:

  • 6 september: een knallende start van een nieuw seizoen
  • 4 oktober
  • 15 november
  • 13 december

Contactpersoon: Arie Schreuders (06 10347571)